Sanofi
Alăptarea ca și cauză de constipație

Alăptarea

Alimentație și relaxare pentru a evita stresul

După naștere, se produc o mulțime de schimbări în viața ta. Ca mamă te confrunți în special cu rutina zilnică nouă și îngrijirea copilului, care necesită un adevărat talent organizatoric. Acest stres cu care nu ești obișnuită poate pune presiune asupra digestiei. În această perioadă, o dietă bogată în fibre, cu multe fructe și lichide în cantitate suficientă pot fi la fel de utile ca și o pauză din când în când, lasând tatăl, părinții sau o prietenă să aibă grijă de copil.

Dacă iei suplimente de fier după naștere, acest lucru poate duce la constipație. În acest caz, poate fi util să să discuți cu medicul despre schimbarea produselor sau despre întreruperea completă a administrării de suplimente de fier. Trebuie să iei cantitățile de fier necesare din dietă - de exemplu nuci și fructe uscate. Acestea oferă nu numai energia suplimentară necesară pentru alăptare, stimulează și mișcarea intestinelor - atât timp cât bei, de asemenea, suficiente lichide: doi- trei litri de lichide pe zi este ideal
La fel ca la începutul sarcinii, modificarea echilibrului hormonal poate pune, de asemenea, o presiune asupra digestiei după naștere. Îngrijorarea permanentă este, de asemenea, o posibilă cauză a constipației: dacă te simți permanent responsabilă și nu vrei să lași copilul singur chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, vei amâna, probabil, să mergi la toaletă sau chiar vei suprima complet aceasta nevoie. Pentru a reduce nivelul de stres trebuie să înțelegi că nu trebuie să controlezi această situație singură. Solicită sprijin de la partenerul tau sau de la o prietenă și încercă să ai un timp numai pentru tine. Chiar și în perioada de alăptare iți poți ameliora digestia cu un laxativ ușor.