Sanofi
Medicamentele pe care le iei pot avea reacții adverse asociate cu constipația

Constipaţia apărută ca efect secundar al medicaţiei

Multe medicamente pot afecta digestia

Unele medicamente pot provoca, de asemenea, constipație. De fapt, este o reacție adversă frecventă a medicamentelor care se adresează sistemului nervos. Explicația este simplă: mișcarea colonului care împinge conținutul în afara organismului este controlată de nervi ai colonului, care sunt sensibili la anumite medicamente.

Ai probleme cu rinichii și medicul ți-a recomandat diuretice? În acest caz constipația ar putea fi o reacție adversă a pierderii neobișnuite de apă. Adresează-te medicului tău.
În cazul în care iei suplimente de fier, acestea pot încetini mișcările intestinului, producând constipație. În acest caz, încerca suc de portocale pentru a elimina suplimentul. Dacă acest lucru nu este util poti solicita medicului o prescriptie medicală alternativă.
Iei codeină pentru dureri? Aceasta poate încetini mișcările intestinale, producând constipație. Dacă te deranjează constipația, discuta cu medicul sau farmacistul despre alte medicamente pe care ar putea sa vi le recomande contra durerii .
În cazul în care suferi de hipertensiune arterială este posibil să iti fie prescrise medicamente. O parte (nu toate) dintre medicamentele pentru hipertensiune arterială pot afecta digestia, încetinind-o, ceea ce poate duce la constipație. În cazul în care consideri că medicamentele pentru hipertensiune arterială iți produc constipație, trebuie să te adresezi medicului tău.
Dacă primesti tratament recomandat de medic pentru anxietate sau schizofrenie, e posibil ca asesta sa contina medicamente antipsihotice, iar una dintre reacțiile adverse cunoscute ale acestora, este modificarea tranzitului intestinal. În cazul în care ai constipație, adresează-te medicului tău.
În cazul în care iei medicamente recomandate de medic pentru a controla epilepsia, trebuie sa stii ca uneori acestea pot încetini mișcările intestinale. Discuta cu medicul sau cu personalul medical în cazul în care te deranjează constipația
Dacă suferi de o boală de inimă și iti sunt prescrise diuretice, cel mai probabil vei urina mai des. Constipația poate fi, uneori, o reacție adversă a acestei pierderi neobișnuite de apă.
Unele remedii pentru arsuri la stomac sau indigestie, care conțin aluminiu, pot încetini sistemul digestiv, provocând constipație. Există diferite tipuri de remedii care nu conțin aluminiu pe care le poți încerca, așa că poți căuta alternative.
Medicamentele pentru boala Parkinson pot încetini, uneori, mișcările intestinului. Discută cu medicul tău despre modul de a rezolva constipația, dacă aceasta devine o problemă.