Sanofi
Constipaţia şi maternitatea

PENTRU MAME: SARCINA ŞI NAŞTEREA

Cum afectează sarcina digestia

Oricât de fericită ai fi că esti însărcinată, unele aspecte ale sarcinii pot fi destul de supărătoare. În timpul sarcinii corpul tău produce hormonul feminin progesteron în cantitate mai mare. Progesteronul ajută la relaxarea uterului, însă relaxează, de asemenea, mușchii intestinului - care sunt presați, de asemenea, de uterul care crește. Împreună cu suplimentele de fier și stresul din timpul sarcinii, acestea pot duce la constipație.

Dacă este posibil, încercă să adăugi fibre în dietă și să bei lichide în mod regulat. Poți solicita, de asemenea, partenerului, un masaj blând pe stomac. Dacă toate aceste eforturi nu au succes, întreba medicul de familie ce laxative sunt potrivite în timpul sarcinii.
În cazul în care continui să iei suplimente de fier după naștere, constipația poate deveni frecventă. Aceasta se poate rezolva dacă schimbi produsele sau discuți cu medicul tău să pentru a încheia tratamentul. Dieta ta ar trebui să furnizeze cantitățile necesare de fier - de exemplu prin nuci și fructe uscate. Acestea furnizează nu numai energia suplimentară necesară pentru alăptare, ci eliberează și intestinele - atât timp cât bei suficiente lichide: ideal este să consumi doi- trei litri de lichid pe zi, mai ales atunci când alăptezi.

În cazul în care după ce ai născut te confrunți cu durere atunci când ai scaun, durere ce nu prezintă semne de ameliorare, adreseaza-te medicului . Este posibil să fi dezvoltat hemoroizi în urma forțării din timpul nașterii.. Stai pe toaletă numai pentru perioade scurte de timp și forteaza cât mai puțin posibil.