Sanofi
Fă schimbările  necesare

Scăderea în greutate

Consecințele unei alimentații dezechilibrate

Promisiunea unor rezultate rapide și fantastice, aproape fără niciun efort, este tentantă - însă, din păcate niciodată adevărată. Așadar, dacă dorești să scazi în greutate, nu utiliza metode care nu sunt bune pentru sănătatea ta: dietele bazate pe alimentația dezechilibrată, de exemplu, nu vor aduce succes pe termen lung. Acestea pun, de asemenea, presiune suplimentară asupra sistemului digestiv și pot provoca constipație.

Cea mai cunoscută versiune la nivel global a principiului dietei sărace în carbohidrați este dieta Atkins. Aceasta implică patru faze: în prima fază, aportul de carbohidrați este redus drastic iar organismul primește energie în primul rând din grăsimi și proteine​​. Deși în fazele ulterioare sunt recomandate cantități mai mari de fructe și legume, trecerea bruscă la o dietă pe bază de carne, cu o cantitate redusă de carbohidrați, poate duce în continuare la constipație.
Chiar dacă organismul tău este foarte flexibil, are nevoie de o anumită perioadă de timp pentru a se adapta la fiecare schimbare. Așa cum orele de masă și ingredientele sau condimentele neobișnuite pot provoca probleme de digestie atunci cand ești în vacanță, și schimbările bruște în alimentație în contextul unei diete pot duce la probleme. Dacă vrei să schimbi modul de alimentație, trebuie să faci pași mici pe o perioadă lungă de timp. În acest fel, corpul se poate obișnui treptat cu noua formă de alimentație și nu va reacționa prin constipație.