Sanofi
Fii în formă, pentru a evita constipația

Exerciţii

Cum să îţi menţii intestinele în mişcare

Nu e necesar să crești mult nivelul de activitate pentru a sesiza o diferență pozitivă pentru sistemul digestiv. Exercițiile fizice efectuate în mod regulat pot fi utile și, de asemenea, au efect de relaxare și pot reduce nivelul de stres. Sunt suficiente numai 30 de minute pe zi: plimbari în aer curat cat mai dese, încercă un sport nou pe care ești dispus și capabil să îl practici sau poți incerca unul sau mai multe dintre următoarele exerciții de gimnastică.

Întinde-te pe partea dreaptă astfel încât corpul sa formeaze o linie dreaptă. Întinde brațele deasupra capului și apropie dosul mâinilor. Expiră în această poziție și mișcă brațul stâng și piciorul stâng unul spre celălalt, până ce vârful degetelor atinge piciorul. Reveniți la poziția inițială în timp ce inspirați, repetă exercițiul de mai multe ori, apoi efectuează-l și pentru cealaltă parte.
Întinde-te pe burtă, cu fruntea sprijinită pe mâini și privirea în jos. În timp ce inspiri, ridică un picior, fără să rotești șoldurile. Coboară piciorul în timp ce expiri. Repetă exercițiul de mai multe ori, schimbând de fiecare dată piciorul.
Întinde-te pe spate și trage picioarele spre corp. Apucă genunchii, iar capul rămâne pe sol. Inspiră încet în această poziție, menține capul și partea superioară a corpului pe sol în timp ce inspiri, și trageți genunchii spre bărbie, ținând degetele de la picioare întinse. Relaxează-te când expiri din nou. Repetă exercițiul de mai multe ori.