Sanofi
Reducerea stresului cu yoga

Stres

Legătura dintre minte și digestie

Corpul tău poate fi sensibil și ușor de influențat ca urmare a schimbărilor în rutină, a stresului sau anxietății. Dacă suferi de constipație atunci cand ești stresat, cu sigranță nu ești singurul/a. Solicitarea excesivă la locul de muncă sau orice provoacă o presiune psihică, pot avea, de asemenea, un efect negativ asupra digestiei.

De exemplu, un studiu britanic a arătat că sistemul digestiv al pacienților care suferă de depresie este semnificativ mai lent decât media - cu cât depresia e mai severă, cu atât este mai lent intestinul.

Stresul este, de asemenea, o posibilă cauză a sindromului de colon iritabil (SCI), de care suferă la un moment dat în viață aproximativ una din cinci persoane din Marea Britanie. Deoarece relativ puține persoane se adresează direct unui medic pentru această problemă, numărul real este, probabil, mult mai mare. Cele mai frecvente simptome sunt durerile abdominale, stomac balonat, gaze și crize de constipație alternând cu diaree. Cu toate acestea, SCI nu este periculos în cazul în care medicul a infirmat alte afecțiuni ale stomacului și intestinelor.
Nu trebuie să te impacientezi: poți păcăli stresul cu ușurință. Sportul si exercițiile fizice regulate sunt un mod natural de a reduce anxietatea și sentimentele negative. Sunt suficiente numai 30 de minute pe zi: plimbarile în aer curat puțin mai dese, găsirea unui sport pe care ti-ar plăcea să îl practici în mod regulat și la care să ai acces. Dacă ai un motiv de îngrijorare sau ai o problemă, discută cu familia și prietenii incercati sa găsiti o soluție. În cazul în care te afli frecvent in stare de stress , poti învăța una sau mai multe tehnici de relaxare, cum ar fi meditația, yoga sau antrenament autogen.