Sanofi
Ce spune știința despre constipație

Context ştiinţific

Date despre digestie şi constipaţie

Cu cât știi mai mult despre un subiect, cu atat iți faci mai puține griji. Acest lucru este valabil cu siguranță în cazul unei probleme tabu cum este digestia.Digestia se produce în primul rând în gură, stomac, duoden și intestinul subțire. Carbohidrații, grăsimile și proteinele ​​sunt descompuse cu ajutorul enzimelor digestive, ca parte a procesului de digestie. Acest lucru duce, printre altele, la compuși glucidici cu moleculă mică, acizi grași și aminoacizi, care sunt parțial transformați în energie și parțial utilizați pentru modificarea și regenerarea structurilor celulare ale organismului. Timpul necesar pentru a digera complet alimentele, de la consum până la excreție, depinde în mare măsură de individ, însă în mod normal variază de la opt ore la trei zile.
Dificultatea sau frecvența prea rară a golirii intestinelor (mai puțin de trei ori pe săptămână) sunt cunoscute sub numele de constipație. Există mai multe cauze posibile: în afară de modificările patologice ale intestinelor, principalele cauze sunt un nivel ridicat de grăsimi și zahăr adăugate la lipsa de fibre și de lichide în alimentație. Lipsa activității fizice favorizează, de asemenea, apariția constipației.
Dacă suferi de constipație, faci parte dintr-un grup uriaș. Este una dintre cele mai răspândite tulburări ale tractului digestiv în întreaga lume. Cifrele oficiale arată că 20% dintre toți oamenii suferă sau au suferit de constipație cel puțin o dată. Cu toate acestea, deoarece multe persoane preferă să nu discute despre problemele digestive și nu solicită tratament, cercetătorii presupun că numărul real este mult mai mare.