Sanofi
Bărbații și constipația

Recomandări pentru bărbați

Reguli simple de alimentație și stil de viață

Nu se știe cu certitudine de ce femeile suferă de constipație mai frecvent ca bărbații. Cercetătorii suspectează că activitatea redusă a intestinului poate fi un efect secundar al hormonilor feminini estrogen și progesteron, care relaxează musculatura și reduc contractilitatea uterului în timpul sarcinii.
Ca și în cazul copiilor, sistemul digestiv are nevoie de reguli clare: pentru a-l ajuta să stabilească o rutină sănătoasă, cel mai bine este să încerci sa mânanci la ore regulate, dacă este posibil, și să consumi mai multe fibre - de exemplu, paste din făină integral, orez, salata, sau legume. Consumă fructe și vei fi pe drumul cel bun. De asemenea este important să te asiguri că bei suficiente lichide. Fii însă pregătit să înfrunți adevărul și evită consumul de alcool.Sucurile de fructe, sucurile amestecate cu apă acidulată, ceaiul și cafeaua sunt alegeri mai bune.
Consideri că barbații nu ar trebui să vorbeasca despre problemele lor? Stomacul și intestinele sunt de altă părere. Când ești îngrijorat sau stresat, digestia ta suferă, de asemenea. Este mai bine să discuți cu prietenii și cu familia despre aceste probleme și să incerci sa găsești o soluție. În cazul în care munca are prioritate, amintește-ți că nimic nu este mai important decât sănătatea ta
Ca și în cazul femeilor, simptomele clasice de constipație la bărbați sunt dureri de stomac, materii fecale cu sânge, gaze și scaun de consistență dură, uscat. Alte semne includ scădere inexplicabilă în greutate, îmbolnăviri frecvente, paloare și un istoric familial de cancer de colon sau de boală intestinală inflamatorie cronică
Nu trebuie să exagerezi, însă un pic de antrenament nu a făcut rău nimănui – asigură-te că faci mișcare în mod regulat. Dacă ți se pare dificil, începe cu exerciții la aer curat, sport cu prietenii sau o excursie cu bicicleta în week-end. Trebuie să integrezi în rutina , de asemenea, un anumit timp pentru vizita zilnică la toaletă - astfel devine un obicei și te ajută să ai scaun în mod regulat.
Mândria bărbătească poate fi periculoasă: dacă ai febră și durere severă, sau sânge în materiile fecale, consultă un medic cât mai curând posibil.