Sanofi
Împărtăşeşte experienţa ta

Experiențe personale

Nu ești singura persoana cu probleme digestive

Este surprinzător cât de multe persoane împărtășesc aceleași probleme după ce se sparge gheața. Faptul că alte persoane care suferă, discută deschis, natural, despre problemele lor digestive, poate fi de un mare ajutor. Oricare ar fi povestea ta, amintește-ți că nu esti singura persoana cu probleme - așa cum se poate vedea în aceste exemple.

Cred că dacă suferi de constipație, nu există întotdeauna o explicație logică. Urmez o dietă foarte sănătoasă, beau multe lichide, fac exerciții în fiecare zi și încă am frecvent constipație. Unele persoane sunt mai predispuse la constipație decât altele, indiferent de dietă și stil de viață.Este frustrant, pentru că mă face să reconsider cu ce trebuie să mă îmbrac. Urăsc când mă simt balonată pentru că nu pot să port haine strâmte. Mi se pare util să vorbesc uneori cu prietenele mele despre asta. De fapt este destul de surprinzător sa descoperi cât de multe alte femei suferă de constipație, când începem să vorbim despre asta.
Unul dintre cele mai dificile aspecte referitoare la SCI este că simptomele se schimbă permanent și sunt foarte greu de prezis. De aceea, viața de zi cu zi poate fi dificilă. Simptomele mele pot varia de la dureri abdominale, balonare, diaree și constipație.Discutând cu prietenele mele, descopar cât de multe femei au aceleași probleme. În cazul meu, constipația se agravează când sunt stresată sau anxioasă dintr-un motiv, așa ca e bine să am cu cine să vorbesc și să împărtășeșc problemele mele.
Mi se pare ușor să vorbesc cu prietenele mele despre constipație, deoarece, să fim sinceri, cu toții suferim de constipație din când în când. Cred de asemenea că este mai bine să împărtășim informații cu prietenii, deoarece putem avea încredere în ei, în timp ce informatiile gasite pe internet nu reprezinta intotdeauna surse credibile . Am suferit mult din cauza constipației înainte de a-mi schimba dieta. Cu câțiva ani în urmă, nu eram mulțumită cu greutatea mea, așa că am încercat să elimin lucrurile rele cum ar fi chipsurile și ciocolata. Am observat că dacă mănânc mai multe fructe și beau mai multă apă ajută, într-adevăr. Cu toate acestea, mă mai confrunt din cand in cand cu probleme de constipație .
În cazul meu constipația apare atunci când sunt stresată. De multe ori la serviciu , colegii mă întreabă "ești bine?", însă mă simt ca o “epava” nervoasă. Aceast lucru nu ajută mai ales atunci când nu am mai avut scaun de ceva timp, pentru că devin stresată si din aceasta cauza. Asta face situația chiar și mai dificilă, pare ca e ca un cerc vicios. Cateodata aceasta problema mi se pare jenanta si nu vreau sa apelez la medic insa daca ma gandesc mai bine imi dau seama ca este o prostie deoarece medicii consultă destul de frecvent pacienți cu constipație.
În cazul în care crezi suferi de sindrom de colon iritabil, se recomandă să te adresezi unui doctor. SCI este o afecțiune destul de frecventă, iar medicul de familie poate vedea astfel de cazuri săptămânal, așa că discută cu acesta pentru recomandări în cazul în care ai unele dintre simptomele menționate pe acest website.
Modificarea dietei sau stilului de viață te pot ajuta, așa că încearcă sa descoperi ce funcționează cel mai bine pentru tine.