Sanofi
Păstreaza-ți rutina zilnică

Vacanțe și călătorii

Încă o presiune asupra digestiei

Ingredientele și condimentele exotice, cantitățile mari, combinate cu modificarea rutinei de zi cu zi și, probabil, temperaturi mai mari decât în mod normal, pot exercita, de asemenea, o presiune asupra stomacului și intestinelor .În funcție de tipul modificărilor și predispoziția naturală a organismului tău, este absolut normal să ai nevoie de câteva zile pentru a te obișnui cu noile condiții. Pentru ca acomodarea să fie mai ușoară, încercă să consumi alimente ușoare, bogate în fibre și, în special în zonele cu clima mai caldă, bea mai multă apă, sucuri sau ceai decât bei în mod normal acasă.

Digestia este afectată negativ de lipsa consumului de lichide atunci când călătoreşti în regiuni cu temperaturi ridicate. În cazul în care transpiri mult, ar trebui sa consumi lichide în cantităţi mai mari decât în mod obişnuit pentru a-ţi menţine organismul în echilibru. Unii oameni preferă să nu consume lichide atunci când călătoresc pentru a nu fi nevoiţi să meargă la toaletă. O soluţie neobişnuită dar practică ar putea fi pişoarul de buzunar disponibil atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei şi se poate achizitiona din farmacii.
În cazul în care iei suplimente de fier atunci cand calătorești, digestia poate fi încetinită. Dacă este posibil, discuta cu medicul tău despre întreruperea tratamentului cu suplimente de fier sau medicamente care conțin fier, pe perioada vacanței. Aluminiul, pe care îl conțin multe suplimente menite să prevină răul de călătorie, poate provoca, de asemenea, constipație. Cea mai bună opțiune este să eviți medicamentele ce conțin o cantitate mare de aluminiu și să intrebi medicul sau farmacistului pentru alternative.
Poate că, în general, ți se pare greu să mergi la toaletă în afara mediului obișnuit, așa cum se întâmplă în cazul multor persoane. Dacă problema principală este curățenia, trebuie să încerci să utilizezi hârtie pentru acoperirea scaunului de toaletă sau șervețele sanitare.