Sanofi
Informații pentru cei care suferă din cauze secundare

Dacă urmați un tratament

Constipația ca reacție adversă

În timpul sarcinii, diferiți hormoni ajută la relaxarea uterului pentru ca acesta să se întindă pe măsură ce crește copilul, însă, din nefericire, aceștia relaxează, de asemenea, mușchii intestinului. Împreună cu suplimentele de fier și stresul din timpul sarcinii, acestea pot duce la constipatie. Dacă este posibil, încercă să adăugi fibre în dietă și să bei lichide în mod regulat. Poți solicita, de asemenea, partenerului, un masaj blând pe stomac. Dacă toate aceste eforturi nu au succes, întreba medicul de familie ce laxative sunt potrivite în timpul sarcinii.
Adesea stomacul este considerat ca fiind al doilea creier - prin urmare, expresia "nod în stomac". Gandeste pozitiv si poti ajuta sistemul digestiv. Dacă te confrunți cu o presiune psihică gravă, probabilitatea de a suferi de constipație devine mare. Pot apărea, de asemenea, probleme de digestie, ca reacție adversă a medicamentelor antidepresive.
Nu trebuie să te îngrijorezi: Aproximativ una din cinci persoane din Marea Britanie suferă de Sindromul de colon iritabil (SCI), la un moment dat în cursul vieții. Și deoarece relativ puține persoane se adresează direct unui medic pentru această problemă, numărul real este, probabil, mult mai mare. Cele mai frecvente simptome sunt durerile abdominale, stomac balonat, gaze și episoade de constipație ce alternează cu diaree. Cauzele sunt diverse: dieta bogată în grăsime și zahăr, stresul legat de muncă, neliniște și îngrijorare în general, sau reacție adversă a unor medicamente. Chiar dacă nu te simți confortabil, SCI nu este o afecțiune gravă, atata timp cat medicul consideră că nu aveți alte probleme ale stomacului și intestinului.
În cazul în care iei medicamente care afectează sistemul nervos, de exemplu pentru a controla boala Parkinson sau epilepsia, constipația este o reacție adversă frecventă. Acest lucru se datorează faptului că mișcarea care împinge conținutul intesinului în afara organismului este controlată de nervi ai colonului, sensibili la anumite medicamente.